Ultima oră

Legea poştei a fost redenumită şi votată în lectură finală

Ştefan Creangă, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, a comunicat în plenul legislativului că s-au acceptat amendamentele prin care s-a redenumit proiectul de lege şi s-au introdus noţiunile de „publicaţii periodice” şi „distribuirea publicaţiilor periodice” ca serviciu care va fi obligatoriu pentru serviciul poştal. Distribuirea publicaţiilor periodice se va face în bază contractuală dintre instituţiile mass-media şi serviciul poştal.

După votarea în prima lectură a proiectului de lege, asociaţiile societăţii civile din domeniul mass-media şi-au exprimat îngrijorarea că în proiect nu era menţionat nimic despre distribuţia publicaţiilor periodice. Totodată, aceste organizaţii au cerut ca în lege să se menţioneze expres că Poşta Moldovei trebuie să anunţe tarifele pentru recepţionarea şi distribuirea publicaţiilor periodice cu cel puţin 30 de zile înainte de încheierea contractelor.

După votarea proiectului de lege în prima lectură, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a spus că activitatea de distribuire a publicaţiilor periodice generează pierderi esenţiale pentru ÎS „Poşta Moldovei”. Datele ministerului arată că doar în anul 2015, din prestarea serviciului de distribuire a ediţiilor periodice prin abonare şi cu amănuntul, întreprinderea a înregistrat pierderi în sumă de 10,9 milioane de lei. Pentru anul curent sunt prognozate pierderi din prestarea acestui serviciu în sumă de 12 milioane de lei. Cauza principală este aprobarea tarifelor la un nivel inferior costurilor.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *