Ultima oră

Licitaţia privind reabilitarea străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina

Astfel, străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina urmează a fi reparate în cadrul proiectului “Chişinău – Proiect Sectorial Drumuri Urbane”, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

La concurs au participat 5 companii de profil din Bulgaria, Ucraina şi România, ofertele cărora urmează a fi evaluate în conformitate cu politicile şi regulile de achiziţie ale BERD.

Proiectul include reabilitarea a 7 km de stradă, care prevede reconstrucţia trotuarelor, crearea locurilor de parcare, schimbarea reţelelor subterane şi modernizarea iluminatului public stradal.

Amintim că prima etapă a proiectului de reabilitare a 3 străzi din centrul capitalei: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri, cu o lungime totală de 6.700 m a demarat în luna februarie anul curent.

Valoarea totală a proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane” este de 22 milioane euro şi prevede reabilitarea totală a şase străzi principale şi secundare din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum.

realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *