Astăzi 14 Decembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 10:05
Abonamente

Actualitate 5 Decembrie 2017, ora 08:19

Liderul separatist Vadim Krasnoselski insistă pe divorţul de Republica Moldova şi mariajul cu Rusia

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

După un mic dezgheţ în relaţia Chişinău – Tiraspol, autorităţile secesioniste revin la vechile mesaje. Autorităţile secesioniste văd o singură soluţie în rezolvarea problemei transnistrene. Independenţa regiunii de Est a Republicii Moldova, printr-un divorţ civilizat, după modelul Cehiei şi Slovaciei. Biroul de Reintegrare de la Chişinău nu a comentat, deocamdată, poziţia Tiraspolului, transmite tvrmoldova.md

Mesajul categoric al Tiraspolului a fost anunţat de către liderul secesionist Vadim Krasnoselski, în cadrul unei conferinţe anuale. De fapt, Krasnoselski a preluat teza divorţului civilizat între Chişinău şi Tiraspol, promovată de către predecesorul său, Evgheni Şevciuk.

Capul secesioniştilor susţine că Tiraspolul şi Chişinăul pot prieteni, dar nicidecum nu se pot reîntregi. Krasnoselski vede viitorul regiunii transnistrene doar alături de Rusia.În timpul conferinţei, Krasnoselski a recunoscut deschis ceea ce la Chişinău nu este o noutate. Şi nu doar la Chişinău. Moscova susţine direct regimul separatist de la Tiraspol, inclusiv militar.

Cel mai proaspăt argument al celor spuse de către Krasnoselski este noul exerciţiu militar ilegal al Grupului Operativ al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană. De această dată, armata rusă de ocupaţie îşi consolidează capacităţile pentru distrugerea tehnicii blindate şi a pieselor de artilerie şi foc ale inamicului, cu lansatoare de grenade şi mitraliere de calibru mare. Expertul în securitate de la IDIS Viitorul, Rosian Vasiloi, spune că exerciţiile se desfăşoară la un poligon modernizat de către Federaţia Rusă. 


Autor: tvrmoldova.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 14 Decembrie 2017, ora: 04:13

MAŞINILE MÂNATE...

MAŞINILE MÂNATE... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md