Actualitate

Locuitorii din regiunea transnistreană solicită tot mai des redobândirea cetăţeniei române

Potrivit dniester.ru, mulți dintre locuitorii regiunii separatiste pe lângă pașapoartele locale, dețin și pașapoarte ucrainești, rusești sau moldovenești. În același timp, zeci de mii de locuitori din zonă sunt cetățeni ai Bulgariei și României.

Pentru a obține cetățenia română trebuie să dai jurământ de loialitate față de statul român, fapt care nu-i împiedică pe locuitorii regiunii transnistrene să apeleze la serviciile consulare pentru a-și face documentul, întrucât au scopul de a pleca în țările UE la muncă. Mulți dintre aceștia se angajează în construcții, asistență medicală sau îngrijesc de bătrâni.

În regiunea separatistă nu mai persistă niciun sentiment antiromân, așa cum a fost după primii ani de la conflictul militar dintre 1991-1992.

Pașaport românesc le oferă posibilitatea acestora să lucreze în Europa, inclusiv în țările nordice, cu salarii mari. Pentru obținerea pașapoartelor românești este necesar ca rudele, indiferent de naționalitate să fi trăit pe teritoriul regiunii transnistrene în perioada de până la 1940, se arată în articol. 

unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *