Actualitate

Macron CRITICĂ Polonia

Macron este de părere că cetățenii polonezi "merită mai mult" decât refuzul guvernului lor de a căuta un compromis în ceea ce privește normele europene privind angajarea forței de muncă din țările cu salarii mici.

Supărat pe faptul că Polonia nu i se alătură în lupta de a reforma sistemul muncitorilor detașați, președintele francez a criticat Guvernul naționalist și eurosceptic de la Varșovia, aflat la putere din 2015, căruia i-a transmis că se îndrepta în direcția opusă Europei în numeroase chestiuni, dar, cu toate acestea, a asigurat-o că nu va reuși să schimbe și direcția Uniunii Europene.

"Europa este o regiune creată pe baza valorilor, a unor relații cu democrația și libertățile publice, cu care Polonia se află astăzi în conflict", a afirmat Macron în cea de-a treia oprire din călătoria sa în Europa Centrală, în care și-a plănuit să câștige sprijinul pentru viziunea sa asupra schimbării Uniunii Europene.

Emmanuel Macron a descris refuzul Poloniei de a-și schimba poziția cu privire la revizuirea directivei privind detașarea lucrătorilor din bloc, pe care liderul francez spune că duce la "dumping social și concurență neloială" ca o greșeală.

Într-un atac teribil care ar putea trage relațiile dintre puterile occidentale ale UE și Comisia Europeană de la Bruxelles, pe de o parte, și Polonia, pe de altă parte, la un nou nivel scăzut, a spus că poporul polonez a meritat mai bine.

Continuarea o găsiți pe euractiv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *