Actualitate

MAI ar putea merge pe exemplu Georgiei în implementarea reformei poliţiei, ministru

„Există şi o astfel de posibilitate. În esenţă, cam asta şi se întâmplă. În procesul de reorganizare absolut toată lumea este plasată în afara statelor de personal, după care va urma o procedură foarte minuţioasă de selecţie. Nu este exclus că vom avea impurităţi şi după asta, dar vom avea un sistem care le identifică prompt şi care creează condiţii ca ele să nu existe”, a menţionat Dorin Recean.

Ministrul a declarat că în prezent se efectuează o analiză funcţională a Ministerului de Interne, iar până la sfârşitul acestei luni va fi prezentată noua organigramă şi, respectiv, urmează să fie implementat planul de tranziţie de la o organigramă la alta.

Dorin Recean a declarat că până acum au existat câteva evaluări, iar ca rezultat astăzi, 2 august, în cadrul unei şedinţe cu comisarii raionali, a fost anunţate mustrări şi avertizări. Cu mustrare s-a ales şi comisarul sectorului Râşcani din capitală, Valentin Cucoş, şi alţi angajaţi de acolo. Potrivit ministrului, în caz de o eventuală încălcare, acesta urmează să fie demis din funcţie.

„Până să ajungem la gestiunea riscurilor, incidentelor şi aşa mai departe, trebuie să avem grijă de disciplina internă şi am început-o cu asta. Nu exista disciplină internă suficientă în acest comisariat, respectiv, am aplicat aceste măsuri care sunt preventive, ulterior, vedem ce urmează. Este un semnal şi o atenţionare clară asupra respectării regulamentelor interne, disciplinei interne şi realizării obiectivelor care sunt deja puse”, a declarat ministrul.

Ministrul nu exclude eventuale demiteri, precizând că doar oamenii care vor trece testul de integritate şi eficienţă vor rămâne în sistem.

În cadrul implementării procesului de reformare a poliţiei în Georgia, într-o singură zi, în august 2004, au fost concediaţi 15 mii de ofiţeri de poliţie şi ai inspectoratului auto de stat. Timp de două luni în ţară nu a existat nici un organ, care să sMinisterul Afacerilor Interne din Republica Moldova ar putea merge pe exemplul Georgiei, în procesul de implementare a reformei, unde într-o singură zi au fost concediaţi 15 mii de ofiţeri de poliţie şi ai inspectoratului auto de stat. Declaraţia aparţine ministrului de interne, Dorin Recean, care a menţionat că în prezent, în esenţă cam asta şi se întâmplă, transmite Info-Prim Neo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *