Actualitate

Mandatul de arest preventiv al ex-Premierului Vlad Filat a fost prelungit cu încă 30 de zile

 Potrivit sursei citate, la baza deciziei a stat „riscul intimidării martorilor de către inculpat”, a declarat Beţişor.

Igor Popa, avocatul fostului Premier, a afirmat că „decizia este una neîntemeiată şi aceasta urmează să fie atacată la Curtea de Apel”.

Tot astăzi judecătorii au respins cererea de garanție depusă acum două zile de un grup de deputați PLDM pentru cercetarea lui Vlad Filat în stare de libertate, iar în ceea ce priveşte interdicţia impusă acestuia de a nu discuta cu presa, procurorul de cauză a menţionat că „măsura este una plauzibilă, iar dacă cineva consideră că domnul Filat este lezat în drepturi, nu are decît să facă o adresare în modul corespunzător”, a precizat Beţişor.

La viitoarea şedinţă urmează ca instanţa să se pronunţe dacă procesul de judecată se va desfăşura în mod public. Aceasta va avea loc peste 2 săptămâni, la solicitarea avocaţilor lui Vlad Filat. Tot atunci vor fi audiaţi martorii apărării.

Ex-Premierul Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie anul trecut, în baza autodenunţului lui Ilan Şor, care a declarat că i-ar fi dat fostului Prim-ministru mită în valoare de 250 mln de dolari SUA, acuzații respinse de liderul liberal-democrat.

Filat se află în detenție preventivă de șase luni, fiind acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *