Actualitate

Mărfuri de larg consum, importate printr-o schemă de contrabandă

Procurorul Anatolie Pitel a declarat într-o conferință de presă că urmărirea penală a fost pornită la începutul anului. S-a stabilit că, în perioada 2016-2017, cu folosirea frauduloasă a documentelor în țară au fost introduse mărfuri de larg consum în valoare de peste 27 de milioane de lei. În unele cazuri importul de făcea fără efectuarea controlului vamal și fără perceperea drepturilor de import a mărfurilor de larg consum.

În cadrul perchezițiilor efectuate la agentul economic pus sub învinuire au fost ridicate bunuri, inclusiv mijloace bănești, în sumă de peste jumătate de milion de lei. Asupra mijloacelor bănești a fost aplicat sechestru, întru garantarea reparării prejudiciului comis prin infracțiune.

Cauza penală intentată pentru infracțiunea de contrabandă a fost expediată în instanța de judecată pentru examinare în fond. Dacă persoanele inculpate vor fi găsite vinovate de comiterea infracțiunilor imputate, acestea riscă pedeapsă de la 3 la 10 ani de închisoare, iar persoana juridică riscă amendă de la 6 000 la 11 000 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *