Politică

Marian Lupu a reiterat ireversibilitatea cursului european al R. Moldova

În cadrul întrevederii, Comisarul european Thomas Hammarberg l-a informat pe șeful interimar al statului că Consiliul Europei urmărește identificarea obstacolelor în calea respectării drepturilor fundamentale ale omului în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. Oficialul european a reconfirmat faptul că Consiliul Europei va acorda şi în continuare Republicii Moldova sprijinul necesar pentru asigurarea progresului în respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Comisarul european a mai menționat că, pentru a se documenta privind ultimele evoluții, va întreprinde zilele următoare o vizită în regiunea din stânga Nistrului.

Președintele interimar Marian Lupu a dat o apreciere înaltă parteneriatului Republica Moldova și Consiliul Europei, care rămâne a fi forumul pan-european principal în promovarea reformelor democratice, drepturilor omului și statului de drept pe continentul european. Șeful interimar al statului a reiterat ireversibilitatea cursului european al Republicii Moldova și a specificat că autoritățile țării noastre realizează faptul că examenul principal în promovarea cu succes a obiectivului de integrare europeană va fi susținut inițial la Strasbourg.

În contextul diferendului transnistrean, Președintele interimar Marian Lupu a subliniat că autorităţile de la Chişinău întreprind eforturi în vederea identificării unei soluţii viabile pentru reglementarea conflictului din regiunea transnistreană, acționând, în prezent, spre continuarea dialogului politic cu toţi partenerii implicaţi în formatul „5+2", soluţia finală fiind reintegrarea ţării în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internaţional în baza respectării principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Anunță: Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *