Moldova

Marian Lupu constată: Avem preţuri mari

„Anul trecut am pornit o iniţiativă bună, începând monitorizarea preţurilor produselor care vin de la producător până la furnizor sau de la vamă la furnizor, în cazul produselor importate. Am avut mai multe semnale negative. Trebuie să ducem până la sfârşit acest sistem”, a declarat Lupu. În opinia lui, în ultimul timp nu s-au prea văzut acţiuni concrete ale agenţiilor de stat pentru a împiedica disensiunile din societate. „Dacă duceţi lipsă de împuterniciri, adresaţi-vă Parlamentului, daţi-ne de lucru”, a făcut apel Lupu.

Şeful Legislativului s-a arătat indignat şi de preţurile la medicamente, care sunt cu mult mai mari decât cele din ţările vecine.

O problemă care există de mult timp şi la care s-a referit acum şi şeful Legislativului, ţine de costurile la serviciile acordate de instituţiile publice şi anume: la paşapoarte, la un certificat de naştere sau divorţ etc. „În multe cazuri costul acestora depăşeşte salariul mediu”, constată Lupu.

La sfârşitul şedinţei, Marian Lupu a atras atenţia agenţiilor că numai în anul 2010, la cele peste 10 mii de întreprinderi din ţară au fost efectuate peste 40 mii de controale fiscale, fără participarea instituţiilor de control.

Timpul.md (I.S.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *