Actualitate

Matteo Renzi: Uniunea Europeană va continua să existe fără Marea Britanie

"Mulţi credeau că după Brexit Europa va lua sfârşit. Nu este aşa. Avem ambiţia de a scrie o nouă pagină a viitorului. Discuţiile au vizat teme economice, sunt necesare măsuri puternice, investiţii de calitate, dublate de reforme structurale", a declarat Matteo Renzi, citat de ziarul La Repubblica.

La rândul său, Francois Hollande a pledat pentru intensificarea cooperării în materie de apărare.

"Europa trebuie să se apere mai bine; trebuie să protejăm mai bine frontierele europene şi să intensificăm schimbul de informaţii. Sunt necesare mai multe măsuri comune şi mai multe resurse în domeniul apărării", a declarat Hollande.

"Europa a traversat momente întunecate, dar Uniunea Europeană a devenit realitate. Acesta este mesajul pe care îl transmitem. Trebuie să garantăm o Europă mai sigură şi să trăim în conformitate cu principiile noastre. Trebuie să facem mai mult pentru securitatea internă şi externă a Uniunii Europene, prin îmbunătăţirea cooperării între serviciile de informaţii. În contextul problemei imigranţilor, trebuie să consolidăm protecţia frontierelor", a afirmat Angela Merkel.

Reuniunea informală la care au participat preşedintele Franţei, Francois Hollande, premierul Italiei, Matteo Renzi, şi cancelarul german, Angela Merkel, s-a desfăşurat pe Insula italiană Ventotene, situată în Marea Tireniană. "Este vorba de o reuniune pentru pregătirea agendei europene, în special a summitului pe tema viitorului Europei programat pe 16 septembrie la Bratislava", a comunicat Palatul Elysee.

Pe agenda reuniunii din Italia au figurat următoarele teme: contribuţiile comune pentru siguranţa europeană post-Brexit, apărarea Uniunii Europene, combaterea terorismului, criza imigranţilor şi relansarea investiţiilor.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *