Actualitate

Metroul circulă parţial, iar şcolile au fost redeschise la Bruxelles

Închise de luni, toate instituţiile şcolare şi universităţile capitalei belgiene au fost redeschise miercuri dimineaţa. Metrourile, închise sâmbătă, au reintrat în funcţiune în dimineaţa zilei de miercuri, însă vor circula doar parţial şi până la ora 22.00, în loc de până aproape de miezul nopţii, conform programului obişnuit.

Anumite linii de metrou şi de tramvai nu sunt folosite pe toată lungimea, iar două linii de metrou rămân închise. Pe anumite linii redeschise, staţiile nu sunt deservite. Liniile de autobuz, care nu au fost închise dar pe care s-au înregistrat perturbări, şi-au reluat funcţionarea normală, potrivit Societăţii de Transporturi Intercomunale din Bruxelles (Stib).

Aproximativ 300 de poliţişti suplimentari au fost mobilizaţi miercuri pentru a asigura protecţia şcolilor din Bruxelles şi în jur de 200 de militari suplimentari au fost desfăşuraţi pentru securizarea metroului, a anunţat Ministerul de Interne, refuzând să ofere detalii privind numărul de forţe de ordine mobilizate.

"Mă hotărâsem să nu îmi trimit copiii la şcoală în această dimineaţă, însă m-am răzgândit ieri seară, în timpul cinei. Viaţa continuă", a mărturisit un tată în vârstă de 47 de ani, în timp ce îşi ducea cei doi fii la şcoală.

Municipalitatea din Bruxelles a anunţat marţi redeschiderea locurilor şi centrelor culturale din subordinea sa, însă marile muzee federale rămân închise.

Nivelul de alertă maximă – nivelul 4 – este menţinut timp de o săptămână în regiunea Bruxelles, a anunţat luni seara premierul belgian, Charles Michel. Nivelul ameninţării urmează să fie evaluat din nou lunea viitoare, a precizat premierul.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *