Comentariu

Mi-aş dori ca poporul meu…

Da, într-o democraţie veritabilă se critică, şi se critică dur, dar această critică trebuie să fie argumentată, să constituie un adevăr de necombătut. În caz contrar, indiferent de la cine vine critica, ea devine o minciună care trebuie pedepsită în baza legii. Ce-i drept, la noi în RM legea lipseşte sau, dacă şi este, nu prea „lucrează”. Acest fapt s-a văzut şi pe timpul guvernării AIE.

În unele ţări există pedepse pentru cei care lasă o ţigară în locul nepotrivit sau mănâncă seminţe de răsărită în stradă. La noi, însă, nu sunt pedepsiţi nici măcar cei care mint cu neruşinare sau care, asemenea lui Oleg Voronin, ascund de la impozitare zeci de milioane de lei. Nu-l întreabă nimeni pe ex-preşedintele Voronin cum a arendat o pădure de vreo 5000 ha, pe care a înconjurat-o cu sârmă şi pe al cărei teritoriu construieşte case. Nici pe Igor Dodon, care a păgubit haznaua Academiei de Ştiinţe cu zeci de mii de lei. Precum nu-i întreabă nimeni pe Marian Lupu şi Dumitru Diacov de ce a fost necesar să încheie un acord de colaborare cu Partidul „Edinaia Rossia”. Oare fără acest acord nu se putea aduce bunăstarea, respectul şi progresul în ţara noastră? Oare ei nu înţeleg că, printr-un asemenea acord, se întăreşte poziţia şelinilor, starîşilor şi voroniniştilor, care se usucă de dorul „fratelui” mai mare?

Mi-aş dori ca poporul meu, inclusiv minorităţile naţionale – dar, poate, ele înainte de toate – să înţeleagă că nu partidele „internaţionaliste” ne vor aduce bunăstarea şi vor scăpa ţara de minciună, corupţie şi ilegalităţi. Fiindcă aceste partide n-au treabă cu interesul naţional a RM. Interesul lor e să ne dezbine. Mi-aş mai dori ca poporul meu să înţeleagă necesitatea votării partidelor naţionale, în care s-au reunit fiii şi nepoţii noştri pentru a curăţa acest pământ strămoşesc – această ţară în care trăim cu toţii, indiferent de etnie – de gunoiştile mincinoşilor şi tâlharilor, corupţilor şi mafioţilor. Mi-aş dori ca noi toţi – moldoveni, ucraineni, ruşi, găgăuzi, bulgari etc., oameni cinstiţi şi truditori – să ne luăm de mâini şi să mergem împreună pentru a făuri un stat cu adevărat de drept, în care toţi să fie egali în faţa legii, iar legea să „lucreze” indiferent de naţionalitate, bogăţie şi statut în societate.

Nicolae Balaur, membru corespondent al AŞM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *