Sănătate

Micul dejun, asul dietei

Am mai lenevi în pat sau am sta mai mult în faţa oglinzii, dar realizăm că trebuie să acordăm şi sănătăţii puţin timp. Pentru a slăbi cu cap trebuie să fim extrem de disciplinate chiar de la primele ore ale dimineţii…

Nu evita micul dejun. Oricât de grăbită ai fi, nu uita că micul dejun e masa cea mai importantă din zi, iar dacă vrei să slăbeşti e interzis să sari peste el.

Nu consuma dulciuri la micul dejun. Consumând alimente procesate şi dulci, nu vei avea o senzaţie de saţietate decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp, după care vei constata că îţi este foarte foame. Astfel vei fi tentată să mănânci orice şi să faci alegeri total nepotrivite între micul dejun şi prânz.

Nu ai voie să bei băuturi carbogazoase sau energizante. Evită acest tip de băuturi şi prepară-ţi mai bine un suc energizant din fructe proaspete şi legume. Merge de minune dimineaţa după ce ai băut în prealabil un pahar de apă călduţă cu zeamă de lămâie care are un puternic rol detoxifiant.
Nu înlocui micul dejun cu cafea. Renunţă să mai bei cafea şi să fumezi ţigara de dimineaţă pe stomacul gol. Savurează măcar o felie de pâine prăjită cu puţin unt sau un ou fiert. Poţi apela la cereale cu lapte sau iaurt degresat.

oana.carasaz.timpul@gmail.com

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *