Moldova

Mihai Ghimpu l-a invitat pe Papa de la Roma la Chişinău

Potrivit unei informaţii a preşedinţiei de la Chişinău, Mihai Ghimpu a avut, astăzi, o întrevedere tete-a-tete cu Papa Benedict al XVI-lea, şef al statului Vatican, la care au discutat diferite chestiuni ce ţin de biserică şi rolul acesteia în soluţionarea multiplelor probleme cu care se confruntă societatea contemporană.

„Sunt situaţii când politicienii nu pot rezolva anumite probleme sensibile, atunci poate interveni biserica pentru a le soluţiona. Numai cu credinţă în Dumnezeu putem face lucruri importante şi frumoase”, a spus preşedintele.

În opinia lui Mihai Ghimpu, în R. Moldova, după instalarea regimului democratic, Biserica Catolică are toată susţinerea autorităţilor moldoveneşti şi catolicii din RM sunt în convieţuire armonioasă cu celelalte confesiuni religioase. El a precizat că Biserica Romano-catolică din Chişinău desfăşoară nu doar activităţi pastorale, dar şi de refacere a infrastructurii locale, de asistenţă socială şi sanitară, proiecte în domeniul educaţiei şi de protejare a păturilor socialmente vulnerabile.

„Vaticanul împreună cu Papa de la Roma adună creştinii în jurul credinţei”, a declarat Ghimpu la finalul întâlnirii.

Tot azi, după întrevederea cu Papa Benedict al XVI-lea, preşedintele Ghimpu a discutat şi cu Cardinalul Tarcisio Bertone.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *