Actualitate

Milioane de semnături pe un proiect homofob

Coaliţia pentru familie, o alianţă formată din aproape treizeci de asociaţii şi organizaţii, a anunţat că a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea articolului constituţional care defineşte familia. Este pentru prima dată când se iniţiază cu succes o asemenea operaţiune la nivel naţional, dar nu puţini sunt cei îngrijoraţi de prea-numeroasele semnături şi de rapiditatea cu care s-au strâns rândurile pentru o asemenea cauză.

Declaraţie de dragoste. Şi de război

Coaliţia pentru familie a adus în pragul destinatarului, Parlamentul României, un document de care iniţiatorii sunt mândri. În primul rând, pentru că este vorba despre cea mai lungă scrisoare din istorie, întinzându-se pe treizeci de metri la intrarea în Palatul Parlamentului. Scrisoarea este plină de autografe şi mesaje scrise la faţa locului de expeditori şi simpatizanţi. Dar adevărata scrisoare se află în miile de dosare cu semnături de susţinere pentru revizuirea Constituţiei. Destinatari: parlamentarii, în general, şi morganatica comisie de revizuire a Constituţiei, în special.

Liderii organizaţiei susţin că modul în care este definită familia în legea fundamentală este tulbure. Ar trebui ca în textul articolului 48 alineatul 1 care spune că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” să fie înlocuit termenul de soţi cu acela de bărbat şi femeie, pentru a înlătura ambiguităţile. Înregistrarea scrisorii la Parlament alături de cele 15 mii de dosare care-o însoţesc ar fi, spun liderii organizaţiei, cea mai importantă acţiune pentru protejarea familiei într-o perioadă tulbure şi păcătoasă. 

continuarea o găsiți aici

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *