Eveniment

Militarul care a doborât un stâlp la Ciocana a fost arestat

La demersul procurorilor, pe numele învinuitului a fost eliberat mandat de arestare preventiva pentru 20 zile.

Tragicul accident a avut loc pe 26 ianuarie, pe strada Lunca Bîcului din sectorul Ciocana al capitalei. Învinuitul, care se deplasa la volanul unui automobil de model „Hunday Getz”, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat într-un stâlp de electricitate, tamponînd pietonii aflaţi în apropierea părţii carosabile. În urma accidentului, un pieton a decedat pe loc, iar alte cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 30 – 54 de ani, au fost internate, cu diferite traumatisme, la Spitalul de Urgenţă.

Fiind supus testării alcooscopice, în aerul expirat de învinuit a fost stabilită o concentraţie a vaporilor de alcool de 0,62 mg/l, ceea ce se califică ca stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Învinuitul are 24 de ani şi este militar prin contract al Bazei de Instruire a Armatei Naţionale.

Potrivit procurorilor, bărbatul care a decedat în urma accidentului, avea 43 de ani şi activa în calitate de inginer la o întreprindere, iar în acea seară se întorcea acasă de la serviciu. În prezent, trei dintre victimele rănite au fost deja externate din spital, alte două – continuînd
tratamentul în staţionar.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *