Actualitate

Ministrul Apărării: Banii pentru reforme vor fi găsiţi după eradicarea corupţiei în Armată

Deşi susţine că bugetul pentru apărare în 2015 a fost majorat, oricum aceste mijloace sunt insuficiente pentru o reforma serioasă şi dotarea corespunzătoare. „Nu cred că vom găsi în timpul apropiat acoperire financiară pentru proiectele noastre. Oricum, sunt mulţumit că în acest an Guvernul a dat curs solicitării noastre de a majora bugetul pentru armată. Până acum n-a fost voinţă politică pentru a finanţa armata, acum această voinţă este. Suntem conştienţi că mai mult nu este de unde. Noi facem ce putem. În anul 2014 a fost finalizată reparaţia tehnicii din dotarea Armatei Naţionale. Sper ca până în anul 2017 să găsim resurse şi să realizăm ceea ce ne-am propus”, a declarat Cibotaru.

Ministrul Apărării consideră că banii necesari vor fi găsiţi odată cu eradicarea corupţiei din armată şi gestionarea mai eficientă a patrimoniului. „Nu vreau să discreditez predecesorii mei, dar am descoperit mai multe gafe în ceia ce priveşte gestionarea patrimoniului. Şi în privinţa delapidărilor, am avut chiar şi condamnări. Dacă vom soluţiona aceste probleme, vom găsi şi bani”, a declarat Cibotaru.

Actualul ministru al Apărării se pronunţă pentru formarea unei armate profesionale, dar cu menţinerea militarilor în termen.”Eu optez pentru sistemul mixt. Trebuie să avem o armată din cadre profesioniste, dar nu putem renunţa la militarii în termen. Tinerii trebuie să treacă o pregătire militară. Totodată, armata este şi o educaţie”, a spus Cibotaru.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *