Moldova

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa: Transnistria nu e Kaliningrad

În acelaşi timp, referitor la speculaţiile privind instalarea unor sisteme Iskander în Transnistria, ministrul spune că sunt abordări diferite şi crede că Rusia nu ar putea să ia de sine stătător o astfel de decizie.

Vitalie Marinuța spune în interviu că prezența forţelor pacificatoare în stânga Nistrului nu înseamnă în nici un caz rachete Iskander sau radare de diverse tipuri.

Ministrul Apărării este ferm convins că Federaţia Rusă, fiind parte componentă a relaţiilor internaţionale, va respecta suveranitatea şi independenţa R.Moldova și fără acordul acesteia nu va face nici un pas în domeniul dat. Totodată, Marinuța a menţionat că la momentul dat Moldova este o ţară neutră şi conform statutului de neutralitate, instalarea rachetelor în stânga Nistrului este ceva imposibil.

Cât privește speculațiile că în Transnistria ar putea fi instalate sisteme Iskander, așa cum a fost în Kaliningrad, Marinuța a declarat că Rusia nu va putea să ia o astfel de decizie, care nu ar fi benefică nici pentru relaţiile internaţionale ale Rusiei, nici pentru imaginea ei pe plan internaţional.

Dmitri Rogozin, reprezentantul Kremlinului la Tiraspol a declarat ieri, 17 aprilie în cadrul vizitei sale la Tiraspol, că în următorii ani Federația Rusă va acorda armament pacificatorilor ruși din Transnistria. Drept consecință a acestei declarații, Nezavisimaia Gazeta a publicat un articol, bazându-se pe surse anonime, în care susţine că ar exista planuri ca în Transnistria să fie plasat un sistem radar, similar celui din Kaliningrad.

Sursa: TRM via europalibera.org
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *