Actualitate

Ministrul de externe, Andrei Galbur, efectuează o vizită în Georgia

În cadrul întrevederii cu omologul său georgian, cei doi miniştri de externe au purtat discuţii pe priorităţile agendei de cooperare bilaterală, accentul fiind pus pe extinderea dialogului politic, inclusiv pe dimensiunea comercial-economică şi cultural-umanitară, pe aprofundarea cooperării în cadrul organizaţiilor internaţionale, pe interacţiunea celor două ţări în cadrul Parteneriatului Estic.

Oficialii au reiterat sprijinul mutual al suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi Georgiei, subliniind imperativul soluţionării politice a conflictelor îngheţate cu respectarea principiilor dreptului internaţional.

De asemenea, ministrul Galbur a avut o întrevedere cu ministrul de stat pentru integrare europeană si euro-atlantică al Georgiei, David Bakradze.

Cei doi interlocutori au pus în discuţie stadiul actual al implementării Acordului de Asociere cu UE şi aplicarea beneficiilor Zonei de liber schimb aprofundat şi cuprinzător pentru cetăţenii din Republica Moldova şi Georgia.

Precizăm că vizita de lucru va dura două zile în perioada 25 – 26 mai curent.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *