Actualitate

Ministrul de interne spune că situaţia materială a poliţiştilor este foarte proastă

Ministrul a arătat că în prezent situaţia materială a poliţiştilor este foarte proastă, motiv din care mulţi profesionişti pleacă din sistem. El însă a precizat că pentru acest an sunt preconizaţi mai mulţi bani în buget pentru asigurarea materială a poliţiei. În plus, Jizdan a arătat că, în conformitate cu prevederile noii Strategii de dezvoltare a poliţiei, se va acorda o atenţie sporită activităţi oamenilor legii în localităţile rurale.

Ministrul a arătat că potrivit unui sondaj realizat de Institutul de Politici Publice, oamenii au încredere în profesionalismul poliţiei, dar „şchiopătăm la capitolul 7 ani de acasă. Mai sunt un pic nepoliticoşi cu cetăţenii”. În acest context, Jizdan a anunţat că a încheiat un acord bilateral care prevede instruirea angajaţilor poliţiei şi sporirea numărului de angajaţi care vor fi şcoliţi în diferite ţări, în special, în România.

Potrivit ministrului, pentru anul 2016 s-au alocat ceva mai mulţi bani din buget pentru dotarea tehnică a poliţiei, pentru a nu impune angajaţii să alimenteze automobilele de serviciu din banii proprii, spre exemplu, sau pentru uniforme.

O atenţie sporită va fi acordată situaţiei din provincie. Se va reduce numărul de ofiţeri, dar va creşte numărul de subofiţeri. „Până acum s-a investit mult în municipiul Chişinău, acum, conform Strategiei de dezvoltare a poliţiei vom merge până la sectoarele de poliţie din sate”, a declarat ministrul.

Referindu-se la activitatea din primele 100 de zile, Alexandru Jizdan a precizat că au fost făcute mai multe acţiuni valoroase – Legea cu privire la statutul unic, Strategia de dezvoltare a poliţiei. „Sunt mulţumit că s-a reuşit să venim o echipă care produce deja. Avem o echipă cu care se va munci foarte mult”, a dat asigurări Alexandru Jizdan. În cadrul emisiunii el a mai precizat că lupta cu corupţia din sistem este una din principalele activităţi.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *