Actualitate

Minorităţile etnice, îndemnate să se implice la edificarea unei societăţi democratice

Opinia a fost exprimată de reprezentanţii etniilor din ţară, în cadrul primului Forum al minorităţilor naţionale. Evenimentul a fost organizat la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, relatează trm.md.

Reprezentanţii minorităţilor naţionale spun că pentru ei Moldova reprezintă un colţ de rai. Cu toate acestea, în activitatea de zi cu zi, se mai confruntă cu unele probleme. Cel mai mult îşi doresc să participe mai activ în procesul de luare a deciziilor, să fie promovată toleranţa, iar discriminarea – eliminată. Dar, indiferent de provocările prin care trece Moldova, etniile spun că unitatea naţională trebuie să fie prioritatea numărul unu.

La eveniment a participat şi conducerea de vârf a ţării. Demnitarii au îndemnat minorităţile naţionale să pună umărul la edificarea unei societăţi democratice şi prospere.

„Autorităţile manifestă deschidere pentru comunicarea cu toate minorităţile naţionale pentru consolidarea societăţii. Totodată, vă amintesc şi de responsabilitatea Dumneavoastră de a fi loiali acestei ţări, aflate pe calea integrării europene”, a declarat președintele Nicolae Timofti.

„Europenii s-au unit pentru a asigura pace şi prosperitate şi pentru a menţine cultura, tradiţiile şi limbile tuturor popoarelor de pe continentul european. Acelaşi obiectiv îl avem şi noi. Moldova este casa noastră comună şi toţi împreună trebuie să ne unim eforturile pentru a promova interesul nostru comun, modernizarea ţării şi bunăstarea cetăţenilor”, afirmă Igor Corman.

Potrivit datelor recensământului din 2004, aproximativ 22 la sută din populaţia ţării o reprezintă minorităţile naţionale.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *