Actualitate

Mitropolitul Vladimir anunţă direcţia: UE dăunează valorilor morale din Rep. Moldova

"Ne rugăm ca Biserica Ortodoxă să râmână pe primul loc printre confesiuni, dar foarte mult dăunează Uniunea Europeană", a declarat Mitropolitul Vladimir într-un interviu pentru Patriarhia Rusiei.

"Moldova este o ţară săracă, iar Uniunea Europeană, prin intermediul creditelor acordate, încearcă să-i impună legile europene, care sunt străine tradiţiilor noastre spirituale şi morale", susţine Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

"Mitropolia a fost nevoită să opună rezistenţă constantă de-a lungul anilor acestui atac, prin proteste, iar administratia oraşului ne-a ieşit în întâmpinare. Totuşi, autorităţile statului încearcă să impună o decizie cu privire la admiterea paradelor homosexuale în Chişinău", a mai declarat Mitropolitul.

Adoptarea regimului de vize pentru moldoveni depinde în mare măsură de adoptarea legii privind nondiscriminarea minorităţilor sexuale. Mitropolitul Vladimir susţine că legea respectivă este bună, cu excepţia prevederii care nu permite discriminarea homosexualilor şi lesbienelor. "Acceptând legea, cetăţenii noştri vor putea vizita liberi Europa, dar ortodocşii nu pot rămâne indiferenţi faţă de această prevedere", a conchis Mitropolitul Vladimir.

Anterior, legea antidiscriminare a fost trimisă Parlamentului, dar, din cauza protestelor şi refuzului deputaţilor PCRM şi al unora din cadrul AIE, proiectul a fost remis Executivului spre modificare.

Şeful Misiunii UE în R.Moldova, Dirk Shuebel, a declarat că adoptarea legii antidiscriminare este una din condiţiile obligatorii pentru eliminarea regimului de vize cu UE.

Sursa: Mediafax.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *