Actualitate

Moldova nu va intra în viitorul apropiat în Uniunea Europeană

Jackson a mai declarat că guvernul comunist ce a condus Moldova aproape o decadă și mai ales Vladimir Voronin a stricat relațiile cu țările vestice și a avut niște relații anormale în raport cu țări precum Rusia, Ukraina sau România.
  
Referitor la aspirațiile guvernului pro-Vestic din Moldova ce a venit la putere în 2009, Jackson a declarat că este foarte improbabil că un nou val de extindere a UE să aibă loc în viitorul previzibil.

Dar a mai adăugat că dacă UE decide să se extindă în Balcanii de vest – o regiune căreia i s-au promis drepturi depline – Moldova și Ukraina sunt cele mai probabile două candidaturi.

Spre deosebire de Serbia, Macedonia sau Bosnia și Herțegovina, Moldova nu este considerată de UE ca un potențial candidat dar este parte a Parteneriatului Estic, care oferă celor șase vecini din program șanse să aibă legături mai strânse mai ales în domeniul reformelor democratice.

Luna trecută, UE a prezentat Moldovei un plan de acțiuni ce ar putea la un moment dat să ofere cetățenilor săi dreptul să intre fără vize în UE.

După: rferl.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *