Fotbal

Moldoveanul Denis Zmeu a fost aproape de a „străpunge” poarta Stelei

Derbiul etapei cu numărul 32 s-a disputat la Vaslui, unde echipa locală a întâlnit formaţia Steaua Bucureşti, într-un meci vital pentru stabilirea configuraţiei clasamentului în partea sa superioară.

Deja din prima parte a jocului, vasluienii antrenaţi de Marius Lăcătuş l-a pus la mari încercări pe goalkeaperul advers Zapata, cea mai mare ocazie la poarta Stelei avându-l ca autor pe ex-mijlocaşul de la Zimbru Chişinău, Denis Zmeu. În pofida iureşului ofensiv al gazdelor, tabela a fost deschisă de Steaua, în prelungirile primei reprize, prin Bogdan Stancu.

Şi în mitanul secund, Denis Zmeu a ratat o ocazie clară de a marca, dar vasluienii au reuşit totuşi egalarea, în minutul 68, când Burdujan a înscris din penalty. Golul victoriei moldovenilor a fost înscris cu zece minute până la final, când Paul Papp a reluat din câţiva metri, după o ieşire eronată la offside a fundaşilor stelişti. Scorul final de 2-1 aduce pe FC Vaslui în lupta pentru titlu, iar “roş-albaştrii” pot spera doar la preliminariile Europa League, de pe un eventual loc cinci în clasament.

Pe de altă parte, un alt basarabean din Liga 1, este foarte aproape de o revenire nefericită în eşalonul secund. Evoluând în deplasare, cu Internaţional Curtea de Argeş, Ceahlăul a fost învinsă cu 2-0 şi, în ultimele trei etape, doar printr-un miracol poate părăsi zona retrogradabilă a clasamentului.

În alte meciuri ale etapei a 32-a din Liga 1 s-au consemnat rezultatele: Astra – Oţelul 0-3, Unirea Alba Iulia – Dinamo 1-2, Universitatea Craiova – CFR Cluj 2-3, FC Timişoara – Gaz Metan 0-2, Rapid – Pandurii 1-0.

Astăzi se vor disputa ultimele meciuri: Poli Iaşi – FC Braşov, Gloria – Unirea Urziceni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *