Ultima oră

Monumentul comsomolului va ajunge la Moldexpo

Valeri Pavlov, liderul fracţiunii PCRM, a menţionat că aleşii locali comunişti nu sunt de acord cu acest proiect pentru că prevede demolarea monumentului comsomolului. Astăzi, la şedinţă, un grup de tineri de la Acţiunea Socială au înmânat CMC o listă cu 2500 de semnături împotriva demolării monumentului.

Consilierul neafiliat Oleg Cernei a menţionat că nu este vorba despre demolare, ci de strămutarea monumentului la Moldexpo. „Acolo este şi monumentul lui Lenin. Aşa că, dacă mergeţi să depuneţi flori, o să fie şi monumentul comsomolului mai aproape”, le-a spus alesul local tinerilor de la Acţiunea Socială.

În replică, Valeri Pavlov a declarat că fracţiunea comuniştilor nu va vota pentru proiect. „Sunt de acord că Grigore Vieru a fost un om mare, dar instalaţi-i monument unde doriţi, numai nu în locul monumentului comsomolului”.

Proiectul a fost susţinut cu votul consilierilor din celelalte fracţiuni. Pentru concursul de elaborare a concepţiei compoziţiei sculpturale Grigore Vieru vor fi alocate 150 de mii de lei.

Sursa: infoprim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *