Actualitate

Moratoriul asupra controalelor de stat va fi prelungit pentru o perioadă de trei luni

Potrivit notei informative anexate la document, moratoriul va fi prelungit de la 1 iulie pînă la 30 septembrie curent, inclusiv, cu scopul de a asigura un cadru favorabil dezvoltării mediului de afaceri, optimizării legislative şi instituţionale a controalelor de stat.

Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a precizat că ”de instituirea Moratoriului şi pînă în prezent au fost înregistrate 62 de demersuri privind solicitarea efectuării controlului de stat la faţa locului. Din numărul total 42 au fost respinse, 10 acceptate, iar altele 10 au fost perfectate cu expunerea lipsei competenţei pe marginea demersurilor adresate”, a susţinut Calmîc.

Cele mai multe demersuri au venit din partea: Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Inspecția Financiară, Inspectoratul Ecologic de Stat, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Producției Alcoolice, Inspectoratul Energetic de Stat, Inspecția în Construcții, Agenția pentru Protecția Consumatorilor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Autoritatea Administrativă „Agenția Națională de Transport Auto” și Instituția Publică „Căpitănia Portului Giurgiulești”.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *