Actualitate

Moscova avertizează Chişinăul în legătură cu expulzarea unor ziarişti ruşi: Trebuie să înţelegeţi consecinţele asupra relaţiilor bilaterale

Autorităţile din Republica Moldova a refuzat în repetate rânduri să permită accesul unor ziarişti ruşi de la televiziuni sau publicaţii cunoscute că organe de propagandă ale Kremlinului. Mai mult, în Parlamentul de la Chişinău există şi un proiect de lege care ar interzice retransmiterea unor programe ruseşti în Republica Moldova.

În comunicatul postat pe site-ul MAE rus se arată că procedurile aplicate de autorităţile moldovene cetăţenilor ruşi sunt "ilegale şi nefondate". Mai mult, Ministerul rus de Externe susţine că Moldova a luat aceste măsuri "de dragul cercurilor radicale interesate să alimenteze sentimentel anti-ruseşti".

"Sperăm că autorităţile din Chişinău înţeleg posibilele consecinţe asupra relaţiilor ruso-moldave ale unor asemenea acţiuni", se mai arată în comunicatul citat.

Reamintim că Republica Moldova este una dintre ţintele predilecte ale războiului informaţional dus de Kremlin şi mass-media apropiate de puterea de la Moscova. Republica Moldova are o parte a teritoriului sau, Transnistria, sub ocupaţia Armatei Ruse.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *