Actualitate

Moscova protestează pentru neadmiterea Rusiei la proiectul muzeului Sobibor din Polonia

Ea a anunțat că Ministerul rus de Externe este surprins de schimbarea poziției partenerilor de proiect – Olanda, Slovacia și Israel – privind participarea Rusiei.

„În acest sens am fost obligați să-i invităm pe reprezentantii misiunilor diplomatice la Moscova ale țărilor menționate să ne dea explicații. Ar trebuie să le fie rușine“ – a spus Zaharova.

„Considerăm decizia Comitetului Internațional Director, responsabil pentru construirea unui nou muzeu pe locul fostului lagăr nazist Sobibor, de a nu permite participarea Rusiei la proiectul de reconstructie a muzeului, drept o flagranta amnezie istorică“, – a spus Zaharova.

Lagărul morții de la Sobibor a operat din martie 1942 până la sfârșitul anului 1943. Rusia a fost invitata să se alăture proiectului de renovare a muzeului în 2013.

Proiectul este inițiat de Polonia, Israel, Olanda și Slovacia și prevede construirea unui nou memorial, amenajarea unui muzeu și crearea infrastructurii adecvate.

În luna iulie a.c., Varșovia a anunțat că la reuniunea Comitetului Internațional Director al proiectului s-a convenit să se continue cooperarea în vechea componență, fără participarea Rusiei. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *