Ultima oră

Muruianu va fi restabilit în funcţie?

Asftel, Parlamentul devine practic constrâns de lege să-l restabilească pe Muruianu în funcţie, anunţă Unimedia.

„CSJ a casat hotârârea Curţii de Apel Chişinău şi a luat alta, prin care se casează decizia CSM, considerată lipsită de temei. Drept urmare, nici Parlamentul nu avea temei legal de a-l demite pe dl. Muruianu şi decizia Legislativului ar putea fi, de asemenea, decăzută. Dl. Muruianu trebuie repus în funcţie”, a explicat avocatul lui Ion Muruianu, Pavel Midrigan.

Potrivit sursei, în instanţă s-au invocat în mare parte încălcări ale procedurii de demitere din funcţie –Colegiului disciplinar n-a fost consultat, demersul trebuia să parvină de la minim trei membri CSM, nu de la un singur, şi trebuia înregistrat la Cancelarie. De asemenea, trebuia desemnat un raportor şi prezentate probe. „S-a invocat faptul că dl. Muruianu nu a asigurat buna funcţionare a actului judecătoresc. Este o declaraţie mult prea generală, nu s-a spus care lege a fost încălcată, care sunt probele, etc.”, a accentuat Midrigan.

Ion Muruianu a fost demis din funcţia de președinte al CSJ pentru a doua oară, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Partidul Comuniștilor a considerat demiterea lui Muruianu drept ilegală și a depus un demers la CC. Pe 13 septembrie, CC urma să se pronunţe pe acest caz, însă deputații PCRM, Sergiu Sârbu și Artur Reșetnicov au solicitat amânarea ședinței, pe motiv că „nu ar fi primit răspunsuri din partea unor organe abilitate”, fără de care nu pot să-și susțină pledoaria. Următoarea ședință a CC urmează să aibă loc la 4 octombrie curent.  

Sursa: Unimedia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *