Ultima oră

NEFORMAL despre Loretta Handrabura, viceministră a Educaţiei

Dorurile
Viaţa mea e tare multicoloră şi asta mă menţine în formă. Dar îmi este dor de orele în care aş putea să stau doar eu şi cartea de care sunt îndrăgostită – te descoperi şi redescoperi prin orice lectură. Şi-mi mai este dor de scris.

Timpul (ne)liber
Pentru că deseori uit să mănânc, nu prea gătesc. Şi viceversa. De regulă, plec foarte târziu de la serviciu. Dacă ies la opt, îmi pare că e devreme. De aceea, sunt dimineţi când nu reuşesc, poate, să-mi pun machiajul necesar ca să-mi ascund oboseala. Şi exact atunci vine o televiziune să mă întrebe dacă n-am întârziat la serviciu. Niciodată însă nu te întreabă dacă n-ai întârziat să pleci.

Feminismul
Sunt o feministă echilibrată, care pledează pentru armonia şi parteneriatul de gen. Cei doi să se valorifice reciproc, să nu facă matriarhate sau patriarhate. Şi să comunice, pentru că majoritatea cuplurilor noastre nu ştiu să comunice. Un bărbat puternic va accepta în preajma sa o femeie puternică, se va bucura de reuşitele ei şi nu se va simţi frustrat. Iar eu nu voi accepta niciodată să fiu hâtră şi vicleană ori, cum zicea bunică-mea, să tac două săptămâni după ce fac cunoştinţă, ca să nu-l sperii. Iubesc bărbaţii şi am aşteptări mari de la ei.

Bateriile
Cine îmi încarcă bateriile? Cred că Dumnezeu, aşa cum are grijă de fiecare dintre noi, mi-a rezervat şi mie o persoană cu care voi vibra în unison. Doar că mă lasă să mai aştept puţin… Cel care va fi să fie, însă, trebuie să ştie că aceste baterii trebuie reîncărcate permanent – făcând dovada unui respect reciproc şi nu a unor formule şi roluri pe care societatea încă ni le impune.

Citiţi AICI interviul complet

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *