Cultură

Nicolae Botgros: Graţie feciorului meu şi nurorii, în acest an voi pleca la mare

Recent, Nicolae Botgros a avut un concert grandios la Sala Palatului din Bucureşti, unde au mai evoluat încă trei orchestre de lăutari: din Craiova, Suceava şi Sibiu. Spectacolul a fost organizat de postul de televiziune „Etno”, în cadrul Galei premiilor muzicii populare. „Am cântat de la şapte seara până la cinci dimineaţa. Niciodată n-am avut un concert de asemenea durată”, ne-a spus Nicolae Botgros.

Pe drumul ce duce spre Bucureşti, dar şi spre alte localităţi de peste Prut, maestrul Botgros se pare că ştie fiecare piatră. În fiecare joi, împreună cu orchestra pe care o conduce, el participă la emisiunea „O dată în viaţă” de la postul TVR1. „Este nespus de obositor să pleci în fiecare săptămână pentru filmările la această emisiune. Dar este un lucru plăcut pentru noi”, ne-a spus dirijorul care, sâmbăta ce vine, tot la Bucureşti, va prezenta un spectacol în Parcul „Cişmigiu”. Pe 29 iunie, el va cânta la Dolhasca, judeţul Botoşani, baştina lui Alexandru Arşinel. La 1 iulie va concerta la Reşiţa, Timişoara, împreună cu interpreţii Andreea şi Nicoleta Voica, Nicu Novac, Niculina Stoica, Mioara Velicu ş.a. În perioada 29 iulie – 1 august, maestrul va fi prezent la Festivalul „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, care se va desfăşura la Brăila. Aici vor participa interpreţi din mai multe ţări. Un alt festival de muzică populară va avea loc la Mamaia, cu participarea cântăreţilor Petrică Mâţu-Stoian, Niculina Stoica, Adriana Ochişanu, Ovidiu Varteş ş.a.

„La începutul lui iulie îmi voi rupe, totuşi, câteva zile pentru un mic concediu. Mă bucur că, graţie feciorului meu, Corneliu şi nurorii mele, Adriana Ochişanu, mă voi odihni pe malul litoralului turcesc. Până acum, m-am odihnit doar la Badicul Moldovenesc, baştina mea, şi la Sovata. Iar ei au dorit să-mi facă o surpriză…”.

Revenit din vacanţă, pe 21 septembrie, Nicolae Botgros va organiza la Chişinău Festivalul de muzică populară „Nicolae Sulac”, aflat la cea de-a IV-a ediţie. Tot în septembrie va fi inaugurat monumentul lui Nicolae Sulac de la mormântul acestuia din Cimitirul Central de pe strada Armenească din capitală, realizat de către Ruslan Erohin. Pe această cale, Nicolae Botgros a adus sincere mulţumiri primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, precum şi cititorilor ziarului TIMPUL, care au colectat mijloace financiare pentru înălţarea unui monument al marelui rapsod.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *