Politică

Nicolae Timofti la întrevederea cu cu Merkel: “Forţele de menţinere a păcii din zona de securitate şi-au epuizat misiunea”

Şeful statului a dat asigurări că autorităţile moldovene acţionează cu responsabilitate şi determinare în vederea implementării reformelor convenite cu Uniunea Europeană.

La rîndul său, Angela Merkel a apreciat eforturile Republicii Moldova de apropiere de standardele europene şi a promis că Germania va susţine în continuare demersurile autorităţilor de la Chişinău, la nivel european, şi prin investiţii germane în economia Republicii Moldova.

Totodată, cancelarul german şi-a arătat sprijinul ţării sale pentru rezolvarea conflictului transnistrean şi a menţionat că va pleda pentru ca această chestiune să rămînă pe agenda europeană. Angela Merkel a declarat că, în discuţiile cu oficialităţile Federaţiei Ruse, Germania vorbeşte despre necesitatea să existe progrese în negocierile privind soluţionarea diferendului transnistrean.

Întrebat de Angela Merkel cu privire la poziţia autorităţilor de la Chişinău faţă de problema transnistreană, Preşedintele Timofti a reiterat necesitatea retragerii de către Federaţia Rusă, în conformitate cu angajamentele sale internaţionale, a muniţiilor şi a efectivului său de militari care staţionează în stînga Nistrului.

În acelaşi timp, şeful statului a declarat că forţele de menţinere a păcii din zona de securitate şi-au epuizat misiunea şi că ar trebui să fie transformate într-un contingent civil sub mandat internaţional.

În finalul întrevederii, Nicolae Timofti şi Angela Merkel au făcut un schimb de opinii despre situaţia politică din Republica Moldova.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *