Actualitate

Nivelul apei în lacurile de acumulare din republică este critic

În ultimele 24 de ore, nivelul apei în iazul din Grătieşti s-a ridicat cu peste jumătate de metru. Cu toate acestea, autorităţile dau asigurări că situaţia este sub control. Responsabilii de la Ministerul Mediului afirmă că o echipă de specialişti monitorizează nivelul apei în lacul de acumulare, iar în cazul în care va exista riscul de inundaţii, apa va fi pompată.

Şeful adjunct al Departamentului Situaţiilor Excepţionale, Alexandru Oprea, afirmă că toate lacurile de acumulare din raioanele care au fost afectate de intemperii sunt monitorizate.

Între timp, lucrările de salubrizate prin oraş sunt în plină desfăşurare. Peste 150 de militari au intervenit pe parcursul zilei pentru a curăţa căile de acces din Chişinău. Astfel, ostaşi ai Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului de Gardă au fost antrenaţi în lucrări de defrişare în toate sectoarele capitalei.

Ramurile şi copacii adunaţi de pe străzile şi curţile din Chişinău sunt depozitate pe teritoriul Stadionului Republican şi la cariera din localitatea Ghidighici. 

sursa: hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *