Social

Noi audieri privind alimentaţia în şcoli şi grădiniţe

Ședința este programată pentru ora 10:00. Iniţial vor fi audiaţi responsabilii de alimentaţia elevilor din cadrul Primăriei Chişinău, din conducerea Ministerului Educaţiei, dar şi din cadrul CNA. Membrii Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ îşi propun să îmbunătățească legislația în domeniu, astfel încât asemenea situații să nu mai fie admise pe viitor.

Ulterior, va fi audiată şi conducerea Ministerului Sănătății, a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, a Centrului Național de Sănătate Publică, dar și a altor instituții de stat.

Membrii Comisiei nu exclud că ar putea solicita împuterniciri suplimentare în cadrul anchetei pentru a verifica și procesul de alimentație în alte instituţii ale statului.

Timp de trei luni, Comisia specială va evalua alimentația copiilor în școli și grădinițe, după care urmează să vină cu propuneri legislative pentru îmbunătăţirea procesului de selectare a agenților economici care aprovizionează instituţiile cu produse alimentare.

Cele 17 persoane, reținute în dosarul produselor alterate, sunt cercetate penal în arest la domiciliu.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *