Social

Noi curse Chisinau-Bucuresti-Chisinau refuzate de Ministerul Transporturilor!

 Cu regret, astazi 25 Martie 2010, Moldavian Airlines este nevoita sa anunte ca lansarea curselor pe relatia Chisinau-Bucuresti-Chisinau din 28 Martie 2010 este imposibila din cauza refuzului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova de a aproba programul de zbor respectiv, sub motivul ca Moldavian Airlines ar trebui sa obtina in prealabil acordul companiilor Air Moldova si Tarom. In fapt, un agent economic este trimis sa-si obtina drepturi de a presta serviciile de la concurentii sai, lucru nemaipomenit in statele democratice.
Moldavian Airlines considera, ca atit Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, cat si Ministerului Transporturilor din Romania au toata competenta dar si obligatia sa se implice in deblocarea situatiei cu zborurile regulate pe aceasta ruta aeriana. Acordul Bilateral existent intre Republica Moldova si Romania permite in mod expres posibilitatea ca zborurile regulate pe relatia Chisinau-Bucuresti-Chisinau sa fie efectuate de una sau mai multe companii aeriene din ambele state, iar ceea ce vedem noi acum ca se intampla in realitate, este ca cele doua companii aeriene Tarom si Air Moldova doresc sa monopolizeze piata in continuare.
Air Moldova la rindul sau a declarat oficial, ca incepind cu 28 martie 2010 va efectua acest zbor zilnic cu aeronava de tip Airbus-320, iar biletele vor costa cca 55 Eur intr-o directie, constientizind din start ca aceasta declaratie nu va fi posibila spre realizare.
Moldavian Airlines declara ca va insista si va depune toate diligentele necesare pentru a obtine permisiunile necesare de zbor pe aceasta ruta, insa nu poate spune cand acestea vor fi obtinute, din cauza motivelor mentionate mai sus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *