Astăzi 20 Ianuarie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 13:57
Abonamente

Actualitate 13 Ianuarie 2018, ora 13:58

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă H3N2 în Canada şi Statele Unite este în creştere

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă pe teritoriul Americii de Nord este în creştere, 15.572 de cazuri fiind confirmate în urma analizelor de laborator în Canada începând de sâmbăta trecută, a anunţat Agenţia pentru sănătate publică din această ţară, citată de Xinhua.

Nivelul de influenţă al gripei a depăşit estimările iniţiale pentru această perioadă a anului, conform celui mai recent raport al agenţiei canadiene.

Anul trecut, au fost confirmate 8.976 de cazuri până la finalul primei săptămâni din luna ianuarie.Majoritatea cazurilor continuă să fie declanşate de virusul Influenza A, subtipul H3N2, o tulpină care se manifestă extrem de virulent şi tinde să cauzeze îmbolnăviri severe, în special în rândul persoanelor vârstnice şi al copiilor.

În acelaşi timp, cazurile diagnosticate cu virusul gripal Influenza B este ''în creştere constantă'', fiind înregistrate în acest sezon de 20 de ori mai multe îmbolnăviri în comparaţie cu aceeaşi perioadă din ultimii şapte ani. Agenţia canadiană a precizat că acest tip de virus gripal a început să se răspândească în această ţară mult mai devreme decât în mod obişnuit.

Conform raportului, gripa are cea mai mare influenţă asupra persoanelor cu vârste de peste 65 de ani. Până în prezent, în Canada au fost înregistrate 1.850 de internări ca urmare a gripei, 68% dintre pacienţi fiind vârstnici.

De asemenea, în Canada au fost raportate 54 de decese, cinci dintre victimele virusului gripal fiind copii.

Autorităţile americane pentru controlul bolilor au anunţat, vineri, că primele semne privind răspândirea gripei pe acest continent indică un sezon gripal ''sever'' în această iarnă.

Dan Jernigan, director al Departamentului Gripă din cadrul Centrului naţional pentru imunizare şi afecţiuni respiratorii a declarat într-o conferinţă de presă că întreg continentul american se confruntă cu o ''activitate răspândită'' a virusului gripal.

Jernigan a comparat severitatea fenomenului cu cea observată în sezoanele 2012 - 2013 şi 2014 - 2015 când subtipul H3 a provocat numeroase decese şi internări.

Potrivit acestuia, 22,7 din 100.000 de persoane din Statele Unite au fost spitalizate în această săptămână, majoritatea având vârste de peste 50 de ani. De asemenea, au fost înregistrate şapte noi decese pediatrice asociate gripei.

Sursa: Agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md