Social

Numărul şomerilor din ţară, în creştere

ANOFM, în colaborare cu agenţii economici a înregistrat peste 20 de mii de locuri de muncă vacante, atât pentru persoanele cu studii superioare, medii de specialitate, cât şi pentru persoanele cu studii de muncitori sau chiar muncitori necalificaţi.
Șefa Direcției planificare, evaluare și sinteză a ANOFM, Ludmila Dumbrava, a declarat că, cele mai solicitate meserii pe piața forței de muncă sunt din domeniul industriei ușoare, a construcțiilor, precum și din domeniul vânzărilor.

„Pe parcursul primului semestru al anului 2015, ANOFM a înregistrat în structurile sale teritoriale peste 27 de mii de șomeri, care se află în căutarea unui loc de muncă. Ponderea locurilor de muncă pentru persoanele cu studii superioare față de locurile de muncă pentru persoanele cu studii secundar-profesionale este de 30 la 70%. Datorită faptului numărului de locuri care este, a fost posibil de angajat în câmpul muncii circa zece mii de persoane, care au fost cu diferite nivele de studii”, afirmă Ludmila Dumbrava.

De asemenea, au beneficiat de ajutor de şomaj peste cinci mii de persoane, în descreştere cu 20% faţă de perioada respectivă din 2014. Mărimea medie a ajutorului de şomaj constituie 1240 lei.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *