Actualitate

O carte de condoleanţe în memoria Reginei Ana, deschisă la Chişinău

Autorităţile Capitalei au deschis o carte de condoleanţe în memoria Majestății Sale. Oamenii pot să-şi exprime gândurile de compătimire, să aducă flori şi să aprindă lumânări până joi seara, 11 august.

Corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi adus astăzi în ţara vecină. Sicriul va ajunge pe aeroportul Otopeni, iar de acolo va fi transportat la Castelul Peleş din Sinaia.

Avionul cu sicriul Reginei va fi întâmpinat la aeroport de Principesa Moștenitoare Margareta, dar şi de alţi membri ai Familiei Regale. Deşi are probleme de sănătate, Regele Mihai va participa la ceremoniile funerare ale soției sale. În data de 10 august, corpul neînsuflețit al Reginei va fi adus la Sala Tronului din Palatul Regal, unde publicul și presa nu vor avea acces. Iar în data de 11 şi 12 august acolo sunt aşteptaţi toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei.

În data de 13 august, la ora 11:30, sicriul Reginei va fi transportat spre Curtea de Argeș, unde va fi înmormântată.

Regina Ana a României s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani într-un spital din Elveția, țară în care Familia Regală trăiește de mai mulți ani.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *