Artă

O colecţie inedită de bijuterii textile

Ineditul colecţiei îl reprezintă atât tehnicile de expresie utilizate, modul de prelucrare a materialelor, cât şi felul în care sunt combinate piesele, astfel demonstrând cum o bucată de stofă sau una de piatră pot deveni bijuterii rafinate. Ele sunt destinate diferitelor categorii de consumatoare – de la fetiţe şi domnişoare, până la femei şi doamne pretenţioase, persoane publice şi vedete de televiziune. Nuanţele prezintă o perfecţiune pentru femeile moderne şi pline de energie. Colecţia cuprinde un asortiment bogat de piese destinate ţinutelor de zi, dar şi celor de seară, rochii de bal şi de mireasă. Intensitatea şi varietatea culorilor fac ca această colecţie să fie o adevărată expresie a profunzimii simţurilor şi creativităţii autorului. Deşi artista a participat anterior la diferite târguri, aceasta este prima sa expoziţie personală. Inga Zaiaţ a absolvit Psihologia, dar este pasionată de artă şi, din 2005, s-a apucat să creeze. Actualmente, artista deţine un cerc generos de clienţi fideli, iar recent i-a fost propusă colaborarea cu un designer din România.

Inga Zaiaţ susţine ca această colecţie este destinată primăverii, gândită special pentru acest sezon. „Colecţia mea este una colorată, anume pentru a scăpa de sumbrul şi griul ce predomină în Chişinău. Sunt în aşteptarea primăverii şi de aceea am folosit o gamă de culori vesele şi optimiste, cu elemente vegetale, de flori şi plante – ceea ce reprezintă expresia feminităţii”. În viziunea ei, noţiunea de artă nu se regăseşte într-un concept anume. „Arta este tot ce ne înconjoară, este tot ceea ce nu plictiseşte şi nu se transpune în rutină”, a menţionat Zaiaţ.
Una dintre vizitatoare, Carolina Rauţchi, crede că această colecţie este foarte originală şi ingenioasă, mai ales prin dexteritatea şi meticulozitatea cu care autoarea a pictat suprafeţele mici de lut polimeric. „Este o colecţie pentru cel mai obişnuit client, dar şi pentru cel mai capricios. Pot să aleg lucruri atât pentru mine, cât şi pentru mama mea…”.
Vizitatorii pot admira expoziţia până vineri, 11 februarie.

Nadia Tătaru
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *