Social

O fostă Miss Turcia a fost condamnată la 14 luni de închisoare pentru insulte la adresa lui Erdogan

Merve Buyuksarac, de 27 de ani, fusese încoronată Miss Turcia în 2006.

Tânăra a fost acuzată că a publicat o versiune a imnului național al Turciei care conținea insulte la adresa președintelui Erdogan în 2014, atunci când acesta era prim-ministru.

Buyuksarac a fost condamnată de un tribunal din Istanbul pentru insultarea unei "personalități a statului", însă executarea sentinței a fost amânată, a indicat agenția de știri Dogan.

Arestată pentru scurt timp în ianuarie 2015, fosta Miss a admis în fața anchetatorilor că a postat pe Instagram o parte a unui text publicat într-un săptămânal satiric, dar a subliniat că "nu a vrut" să-l insulte pe președinte.

Cu toate acestea, avocații lui Erdogan au susținut însă că postarea nu intră în "cadrul libertății de exprimare" și depășește "limitele criticii", "umilindu-l" pe președinte, potrivit Dogan.

Procesele pentru insultă la adresa lui Erdogan s-au înmulțit de la alegerea sa în funcția de șef al statului. Circa 2.000 de procese penale au fost deschise împotriva unor persoane pentru insultarea președintelui, printre acestea numărându-se artiști, jurnaliști, dar și persoane particulare. 

agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *