Social

O grădiniţă din Ungheni a fost selectată pentru un proiect britanic în educaţia incluzivă

Detaliile colaborării au fost discutate în cadrul unei recente vizite la Ungheni a ambasadorului Marii Britanii în R. Moldova, Philip Batson.

Proiectul, realizat de o organizaţie caritabilă engleză, prevede includerea terapiei muzicale pentru copiii cu nevoi speciale, iar grădiniţa din Ungheni este totodată prima instituție preșcolară din ţară care a adoptat metoda de educaţie incluzivă. „Terapia muzicală este o parte extrem de importantă a celei incluzive, care aduce rezultate spectaculoase în recuperarea și integrarea în societate a copiilor cu deficiențe de comunicare”, a menţionat Jane Ebel, terapeut muzical din Marea Britanie care va coordona proiectul.

Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a mulţumit reprezentanţilor ambasadei britanice pentru susținere, identificînd şi alte domenii de cooperare. În context, Ambros s-a referit la numeroase proiecte sociale implementate de primăria oraşului în parteneriat cu Fundaţia comunitară Ungheni.

La rîndul său, Philip Batson a subliniat importanţa sprijinului din partea autorităţilor locale la realizarea proiectelor sociale. “Va fi o deosebită plăcere să colaborăm cu Primăria oraşului Ungheni în vederea lansării noilor programe în beneficiul comunităţii”, a precizat diplomatul.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *