Actualitate

O mamă cu doi copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon

Potrivit Serviciului de presă al Departamentului Situațiilor Excepționale (DSE), pompierii au fost anunțați de către polițiști că doi frați – unul de un an și șapte luni, iar celălalt de 8 ani – au fost spitalizați la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, iar mama acestora, în vîrstă de 35 de ani, a fost internată în spitalul "Sfînta Treime" din capitală.

”La fața locului au fost mobilizate mai multe ambulanțe, precum și inspectorii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE). Aceștia au stabilit că victimele cel mai probabil s-au intoxicat cu CO2 în volum mare de la soba de încălzit, ca urmare a nerespectării normelor antiincendiare de exploatare a sobei. Alte circumstanțe urmează a fi stabilite de către organele de drept. Cele trei persoane rămîn internate în spitale pentru îngrijiri medicale”, se menționează în comunicatul DSE.

În context, pompierii îndeamnă din nou cetățenii să respecte regulile antiincendiare și normele de securitate la exploatarea sobelor, a aparatelor electrice și a instalațiilor cu gaz.

Conform datelor SPCSE, de la începutul anului curent, în țară s-au înregistrat peste 30 de cazuri de intoxicație cu dioxid de carbon, în care au avut de suferit inclusiv șase copii.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *