Internațional

O mină de cărbune a luat foc în China: 24 de persoane au murit

Incendiul, care s-a produs într-o mină din provincia Liaoning, s-a soldat, totodată, cu 52 de răniţi, a anunţat China Nouă, care citează compania de stat ce administrează această mină, Fuxin Coal Corporation.

Agenţia nu a făcut precizări cu privire la originea incendiului. Accidentele miniere sunt curente în China, ţară care este unul dintre cei mai mari consumatori mondiali de cărbune şi unde operatorii ocolesc deseori normele de securitate.

Anul trecut, China a înregistrat nu mai puţin de 589 de accidente legate de activităţi miniere, care s-au soldat cu 1.049 de morţi sau dispăruţi, potrivit cifrelor guvernamentale. Aceasta constituie totuşi o scădere, pentru că numărul accidentelor şi bilanţul sunt inferioare mediei de 24 la sută din 2012.

Autorităţile chineze se străduiesc să închidă minele mici, afectate cu precădere de accidente, pentru a consolida industria minieră naţională, mai scrie sursa citată.

Printre accidentele cele mai recente, 22 de persoane au murit în iunie într-o mină de cărbune situată în apropiere de oraşul Chongqing, în sud-vest, iar 20 de persoane au murit în aprilie într-o mină din provincia Yunnan, tot în sud-vest, care a fost inundată brusc.

Laptopuri cu pana la 25% reducere!

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *