IT&C

O tara fara presa libera

R. Moldova continua sa se afle, pentru al patrulea an consecutiv, in randul tarilor considerate de Freedom House fara presa libera, ocupand locul 150 in clasamentul celor 195 de tari monitorizate si avand acelasi punctaj precum Coasta de Fildes si Irakul.

Cea mai buna situatie a presei, potrivit raportului de anul acesta, este in Islanda, Finlanda si Norvegia, Danemarca si Suedia. Situatia cea mai proasta este in Myanmar (193), Turkmenistan (194) si Coreea de Nord (195).

?arile au fost evaluate de organizatia neguvernamentala americana pe o scala de la 0 la 100 de puncte, 0 insemnand o presa libera, iar 100 reprezentand lipsa totala a libertatii presei. Modul in care o tara permite libera circulatie a stirilor si a informatiei determina un clasament cu trei categorii: tarile care obtin intre 0 si 30 de puncte sunt considerate ca avand o presa libera, cele care au intre 31 si 60 puncte sunt tari cu o presa „partial libera”, iar restul tarilor, care au un punctaj mai mare de 61, formeaza categoria tarilor in care nu se poate vorbi despre o libertate a presei.
 

Dupa „Cotidianul”
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *