Internațional

Obama exclude posibilitatea unei confruntări armate între Moscova şi Washington

În acest context, liderul de la Casa Albă avertizează că Rusia se va confrunta cu grave probleme în domeniul economiei şi în relaţiile internaţionale, în cazul în care nu-şi va schimba politica sa faţă de Ucraina.

SUA depun eforturi semnificative pentru a susţine aliaţii săi din blocul NATO din Europa de Est, dar aceasta nu înseamnă că Washingtonul sau Moscova se pregătesc de război; astfel a răspuns preşedintele american, la întrebarea despre o posibilă confruntare între NATO, Rusia şi Ucraina, în direct la postul de televiziune CBS.

Preşedintele american a amintit faptul că, potrivit acordurilor NATO, în cazul în care cineva decide să se ia de statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice, SUA trebuie să le acorde sprijin. Referindu-se la Moscova, aceasta mai are şansa de a se îndrepta în direcţia corectă, a mai afirmat Obama. Liderul de la Casa Albă presupune că actuala abordare faţă de situaţia din Ucraina consolidează poziţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, în interiorul ţării, dar aduce prejudicii economiei Rusiei şi poate genera grave probleme pe viitor.

Barack Obama a amintit şi importanţa respectării normelor de drept internaţional, subliniind că Washingtonul «nu tinde către o confruntare, dar intenţionează să-şi menţină cu tărie principiile sale». Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, declara, duminică, că Moscova tinde către o normalizare a relaţiilor cu Washingtonul şi revenirea la principiile politicii de relansare a relaţiilor ruso-americane.

sursa: rador.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *