CSI / Rusia

Oficial britanic: „Putin este singurul om de pe planetă care poate opri războiul din Siria. O poate face cu un singur telefon”

"În cele din urmă, dacă Assad rămâne sau pleacă va depinde de ruşi, dacă sunt pregătiţi să-şi folosească influenţa pentru a-l înlătura. Este un singur om pe această planetă care poate pune capăt războiului civil din Rusia cu un singur telefon, iar acela este domnul Putin", a spus Hammond, potrivit The Independent.

Există aproximativ 150.000 de combatanţi ai opoziţiei moderate în Siria, care sunt afectaţi în prezent de atacurile aeriene lansate de Rusia, a continuat el.

"Ruşii au lansat atacuri aeriene feroce, crescând rapid intensitatea lor în ultimele săptămâni şi acest lucru a alungat forţele siriene de opoziţie din unele dintre poziţiile pe care le controlau.

Dar important este faptul că regimul sirian nu are trupele, forţă şi organizarea necesare pentru a prelua controlul asupra acelor regiuni. Astfel, ne aflăm oarecum într-un impas", a mai spus ministrul britanic de Externe.

De asemenea, el i-a cerut Rusiei să înceteze raidurile aeriene efectuate în Siria.

"Cerem ca Rusia să îşi respecte obligaţiile prevăzute de dreptul internaţional şi obligaţiile prevăzute de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, pe care şi le-a asumat", a afirmat Hammond.

Menționăm că, peste 250.000 de oameni au murit în războiul civil din Siria, care a declanşat criză refugiaţilor. 

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *