UE / Nato

Oficialii Băncii Centrale Europene vor noi măsuri de stimulare a economiei, dar părerile sunt împărţite

Într-o întâlnire de la Lisabona, preşedintele BCE, Mario Draghi, a spus că banca centrală nu duce lipsă de instrumente disponibile pentru a creşte inflaţia, şi că va continua să facă ”orice este nevoie”.

”Banca Centrală nu se va preda inflaţiei excesiv de scăzute. Anul acesta va reprezenta o provocare la fel de mare ca ultimii patru ani pentru BCE, în condiţiile în care nesiguranţa despre economia mondială atârnă greu asupra inflaţiei”, a spus Mario Draghi.

Comentariile sale, care vin ca un ecou la tonul folosit de oficialii FED din SUA, în condiţiile unei slăbiciuni în zona euro. Un studiu citat de WSJ arată că activitatea din primul trimestru a crescut cu cel mai jos nivel din 2014. Inflaţia din zona euro a fost de minus 0,1% în martie, mult sub ţinta de 2% stabilită de BCE.

”Credem că o extindere a programului de achiziţie de obligaţiuni este posibil, dar nu înseamnă eliminarea totală din spectrul soluţiilor posibile măsuri mai drastice”, a spus Johnatan Loynes, economist la Capital Economics din Londra.

Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *