Actualitate

Oficialii promit să conecteze iluminatul spre Aeroport până la sfârşitul săptămânii

Anunţul a fost făcut luni, 26 ianuarie, de către directorul „Lumteh”, Nicolae Vereşco, la şedinţă operativă de la Primăria capitalei.

Totodată, şeful interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, a declarat că în urma realizării acestui proiect s-a reuşit economisirea a circa 5 milioane de lei, bani din care proiectul de iluminare stradală ar putea fi prelungit până la intrarea în oraşul Sângera.

În acest sens, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a solicitat direcţiilor de profil să efectueze o evaluare a costurilor proiectului cu privire a prelungirea iluminatului până la intrarea din Sângera şi implementarea acestuia.

Reţeaua de iluminat de circa 6,5 km este amplasată pe mijlocul traseului. Pilonii cu o înălţime de 11 metri şi 2 braţe, asigură iluminarea ambelor sensuri de circulaţie.

Proiectul tehnic pentru obiectivul Modernizarea sistemului de iluminat din bd. Dacia a fost realizat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, iar Primăria Chişinău execută lucrările propriu-zise. Costul proiectului este de circa 27 de milioane lei, bani prevăzuţi în bugetul municipal pentru anul 2014.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *