Actualitate

Omul care l-a făcut pe Trump preşedintele Americii este renegat: Donald Trump îl dă în judecată pe Steve Bannon pentru afirmaţiile despre administraţia şi familia sa

Avocaţii lui Trump au pornit demersurile legale pentru a-l da în judecată pe Steve Bannon, acesta fiind acuzat ca a încălcat clauza de confidenţialitate prin faptul că a povestit despre perioada de campanie electorală a actualului preşedinte al Americii.

Faptele au fost relatate lui Michael Wolff, care a scris cartea „Fire and Fury – inside the Trump White House” , care a zguduit Washingtonul.

Charles Harder, avocatul lui Trump declară despre convorbirea dintre Bannon şi Wolff că „dă naştere mai multor acuzaţii, inclusiv defăimare prin declaraţii calomnioase şi încalcă clauza de confidenţialitate din contractul semnat. Acţiunea în judecată este iminentă. ”

Cartea a avut un mare succes, ajungând într-o zi de pe locul 48.499 pe locul 1 în topul celor mai bine vândute cărţi de pe Amazon. Criticile lui Bannon la adresa familiei lui Trump nu se opresc doar aici: conform cărţii, fostul şef de campanie o caracterizează pe Ivana Trump ca fiind „proastă ca o cărămidă”.

Trump Jr. a repetat în trecut că nu a făcut nimic greşit întâlnindu-se cu ruşii în Trump Tower.

Secretarul de presă Sarah Sanders a caracterizat reacţia lui Donald Trump ca fiind „furioasă, plină de dezgust, cred că asta e reacţia normală când se fac asemenea declaraţii revoltătoare şi complet neadevărate despre preşedinte, administraţia sa şi familia sa.”

Trump a declarat pe twitter că Bannon nu are nimic de a face cu preşedinţia sa, adăugând că „Atunci când a fost concediat, nu a pierdut doar poziţia, şi-a pierdut şi minţile.”

La scurt timp după anunţul lansării cărţii ce a făcut valuri, Bannon declară într-o emisiune la radio că „Preşedintele Statelor Unite este un mare om. Ştiţi că îl susţin zi şi noapte”

Autorul Wolff conturează o imagine a unei Case Albe nefuncţionale condusă de un preşedinte care de fapt nu ar fi vrut să câştige alegerile. Şocul victoriei lui Trump a lăsat-o pe Melania trump în lacrimi, scrie Wolff în cartea sa.

Sanders, secretarul de presă al administraţiei Trump cataloghează afirmaţiile ca fiind absurde, într-o conferinţă de presă.

Într-un alta pasaj al cărţii, Wolff scrie: „Lui Trump îi plăcea să spună că unul dintre lucrurile pentru care merită să trăieşti este să te culci cu soţiile prietenilor”.

Wolff susţine într-o notă de autor că publicaţia sa se bazează pe mai mult de 200 de interviuri, inclusiv mai multe conversaţii dintre preşedinte şi staff-ul său.

Sanders, secretarul de presă al administraţiei Trump, spune că Trump nu a avut niciodată o discuţie cu Wolff de când a preluat conducerea Casei Albe. Secretarul de presă spune despre carte că este o „ficţiune tabloidă ieftină”.

Sursa: Zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *